20 Ocak 2017 Cuma

İsveç'te camiye 'eşcinsellik virüstür' cezası

Devlet yardımlarını müslüman kurumlara paylaştırmayı düzenleyen İsveç Müslümanları Federasyonu da (SMF) Halmstad Camii'nin etkinliklerini yakından izlemekle görevlendirildi.

İsveç Müslümanları Federasyonu, Halmstad camisinin savunmasını inandırıcı bulmayarak, caminin aldığı devlet yardımının dört ay süreyle dondurulması, federasyon üyeliğinin de incelenmesi kararını aldı.

Değişik inançlara yardım ve desteği organize eden İsveç İnanç Topluluklarına Kamu Desteği Komisyonu (SST) yetkilisi Max Stockman, bu durumda Halmstad Camii'nin bundan sonra devlet destegi almasının zor olabileceğini belirtti.

Halmstad camisinin web sitesinde yayınlanan video duyurusunda, cami imamının eşcinseliği virus olarak nitelemediği; ancak, eşcinsellerin cinsel ilişkileri ile hastalıklara neden olabileceği vurgusu yapıldığı belirtildi.

Toplumda eşcinsellerin hakları derneği RFSL'in imam hakkında bir toplum grubuna karşı nefret suçu isledigi iddiası ile yapılan polis başvurusu ise, savcılık tarafından suç unsuru olarak kabul edilmedi.

http://www.nettornado.com/Isvecte-camiye-escinsellik-virustur-cezasi-si-11466/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder