3 Aralık 2016 Cumartesi

Eşcinsellerin 2016 yılında maruz kaldığı insanlık dışı muameleler

Nefret Bu Sene de Bitmedi! LGBTİ'lerin 2016 Yılında Maruz Kaldığı İnsanlık Dışı Muameleler


"Bugün de ölmedim, anne" misali, "Bu sene de ölmedik!" demek isterdim. Lakin bu sene de LGBTİ olarak sırf farklılıklarımızdan dolayı katledildik, aşağılandık, nefrete ve ayrımcılığa maruz kaldık.

Tarihin tekerleğinin hep ileri ve iyiye doğru döneceğine inanıyoruz ve bir gün nefretin ve ayrımcılığın biteceğini biliyoruz. Bunun için de toplum olarak günahlarımızla yüzleşmeliyiz! İşte 2016 Türkiyesi'nde LGBTİ bireylerin başına gelenler...

1. 2016'da şehirlerimizin sokaklarında "LGBTİ bireylerin öldürülmesinin dinen zorunluluk olduğunu" iddia eden afişler vardı.

2016'da şehirlerimizin sokaklarında "LGBTİ bireylerin öldürülmesinin dinen zorunluluk olduğunu" iddia eden afişler vardı.
İnsan öldürmek, hele de sırf farklılıklarından dolayı öldürmek, hangi dine sığar?

Bu tehdit dolu afişlerin sorumlularının bulunması için hukuki süreç başlatıldı fakat kimse ciddiye almadı.

Kendilerini "Genç İslami Müdafaa" diye adlandırılan bir grup tarafından afişler asılmıştı ve açıklama olarak "Batıl davada hayasızca olan bu yürüyüşe bizler Hak yolda kayıtsız kalamazdık. Bu konuda hem halkımızı bilinçlendirmek, hem de üzerimize düşen görevin küçük bir bölümünü gerçekleştirmek için çaba gösterdik" dediler.

Üzerinize düşen görev "öldürmek" ise, IŞİD'den farkınız nedir?

2. Yılın daha başında maalesef ki artık "alışılmış" bir canilik olan trans cinayetiyle karşılaştık.

Yılın daha başında maalesef ki artık "alışılmış" bir canilik olan trans cinayetiyle karşılaştık.
Mart ayında 31 yaşındaki Buse isimli trans birey bıçaklanarak öldürüldü.

Yedi kere bıçaklandığı ve ardından boğulduğu ortaya çıktı. Kendisinden iki gün boyunca haber alamayan arkadaşları kapıyı açtırarak içeri girdiğinde Buse'nin 2 gündür evde bekleyen ölü bedeniyle karşılaştılar.

Gazetelere sıradan bir trans cinayeti olarak geçti. Rahat uyu, Buse.

3. Ayaz Utku Karakulak 22 yaşındaydı. İntihar etti.

Ayaz Utku Karakulak 22 yaşındaydı. İntihar etti.
Ayaz Utku bir trans erkekti. Toplumun, ruhu kırana kadar yaptığı baskıdan o da nasibini aldı. Ölümünün arkasından sevgilisinin söyledikleri her şeyi özetler nitelikteydi:

“Benim 6 yıllık sevgilim, sırf trans diye ölmeyi hak etmedi. O koskoca dünyaya bir benim sevgilimi sığdıramadınız. Cenazesine gitmeme bile izin vermeyen yargılarınız batsın! Affım yok kimseye. Yükseklik korkusu vardı onun, kendini yüksekten attı. Nasıl yaktınız canını kim bilir... 6 senem, canım. Rahat uyu!”
4. Haziran ayında Orlando Katliamı gerçekleşti. Sosyal medya üzerinden pek çok insan bu korkunç olay üzerine sevinçlerini paylaştı.

Haziran ayında Orlando Katliamı gerçekleşti. Sosyal medya üzerinden pek çok insan bu korkunç olay üzerine sevinçlerini paylaştı.
Dini önder kisvesinde adeta kimlerin öldürülebileceğine yönelik fetva verenler oldu.
Gazeteler ve kişisel olanlar dahil pek çok hesaptan nefret dolu paylaşımlar yapıldı. İnsanlığımızdan utandık.

Katliamı IŞİD Üstlendi, Bazı Vatandaşlar Sevindi: Orlando Katliamına Korkunç Yorumlar
Amerika Birleşik Devletlerinin ve Lgbti cemiyetinin en kanlı saldırılarından biri bugün içerisinde Orlando'da gerçekleşti. Masum insanların ölümüne gösterilmesi beklenen tepki, işin içine eşcinsellik ...


Tarih sizi unutmayacak!

5. Homofobi ve transfobi, Hipokrat yemini dahi tanımadı!

Homofobi ve transfobi, Hipokrat yemini dahi tanımadı!
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Cüneyt Genç kendi kişisel hesabından bu nefret dolu aşağılayıcı paylaşımı yaptı.

Din, dil, ırk, cinsiyet ve cinsel yönelim gözetmeden herkese yardım etmeye yemin etmiş doktor, işte böyle utandırdı!

6. Bir okul müdürü eşcinsel erkek öğrenciyi zorla bir kız lisesine sürmeye çalıştı.

Bir okul müdürü eşcinsel erkek öğrenciyi zorla bir kız lisesine sürmeye çalıştı.
Antalya'da bir Anadolu Lisesi öğrencisi olan Deniz A., cinsel yönelimi sebebiyle okul yönetiminin baskısına maruz kaldığını, dayak yediğini, hakarete uğradığını ve sonunda başka okula sürgün edilmek istendiğini açıklayarak yardım istedi.

Zira Deniz'i bir kız lisesine sürmeye çalışıyorlardı. Deniz şikayetçi olduktan sonra da okul müdürü Hüseyin Yurdakul’un Emniyet Müdürlüğü’ne, "Bu çocuk gay" şeklinde yazı gönderdiği ortaya çıktı.

Deniz sesini duyurdu, hukuki süreç başlatıldı. "Beni toplum dışına iterek okumama engel olmaya çalışıyorlar ama ben inatla hedeflerimi başarmak için çalışacağım" dedi. Arkandayız, Deniz!

7. Kemal Ördek'in, kendisine saldırıp, tecavüz edip "evini biliyoruz, nasılsa serbest kalırız, sen düşün artık" diyen tecavüzcü sapıklara karşı hukuk mücadelesi devam etti.

Kemal Ördek'in, kendisine saldırıp, tecavüz edip "evini biliyoruz, nasılsa serbest kalırız, sen düşün artık" diyen tecavüzcü sapıklara karşı hukuk mücadelesi devam etti.
Kemal Ördek, Ankara’daki evinde tecavüze uğradı, gasp edilmişti. Karakoldaki bir polis memuru, “Şu Lut Kavmi de bir türlü bitmedi ya” diye tepki verdi.

Kemal Ördek'e saldıranlar, "Biz erkek adamız memur bey, siz bizim halimizden anlarsınız, bu ibnenin lafına inanmayın" savunmaları ile serbest bırakıldı.

2015'te yaşanan bu olayın hukuki mücadelesini Kemal Ördek 2016 yılında da verdi. Bu süreçte de Kemal'e karşı tehditler ve taciz telefonları devam etti.

8. "Gay" kelimesi bir televizyon kanalında sanki bir küfürmüş gibi sansürlendi!

"Gay" kelimesi bir televizyon kanalında sanki bir küfürmüş gibi sansürlendi!
Büyük ses getiren Delibal filminde, Türk sinemasında neredeyse ilk defa karikatürleştirilmeyen bir eşcinsel karakter vardı.

Lakin film televizyonda yayınlanırken "Ben gay'im" cümlesindeki "gay" kelimesi sansürlendi. Gay, küfür değildir. Ayıp değildir.

9. Kuzey Kıbrıs’ta homofobik bir grup LGBTİ farkındalık çalışması kapsamında yerleştirilen billboardlara saldırdı.

Kuzey Kıbrıs’ta homofobik bir grup LGBTİ farkındalık çalışması kapsamında yerleştirilen billboardlara saldırdı.
Girne, Mağusa, Lefkoşa, İskele, Lefke ve Karpaz’ın çeşitli yerlerine "Kamil abi, ben lezbiyenim" ve "Mediha deyze, ben geyim" yazılı billboardlar yerleştirilmişti. Sadece bir gece dayanabildiler.

Ertesi gün bu tabelaların üstü "Ben bayanım" ve "ben beyim" gibi cümlelerle kapatıldı. Saldırıları bile dangalakça...

10. Yaz dizilerinde tutunmaya çalışan üçüncü sınıf oyuncular, gündeme gelmek ve takdir toplamak için errrrkekliklerini kanıtlamaya çalıştılar.

Yaz dizilerinde tutunmaya çalışan üçüncü sınıf oyuncular, gündeme gelmek ve takdir toplamak için errrrkekliklerini kanıtlamaya çalıştılar.
Bunun en garanti yolu da elbette LGBTİ'ye laf etmekti.

Can Yaman asla gay rolü oynamayacağını söyledi. Aman, sen oynama zaten...

11. Eşcinsel olduğu için sistematik olarak aile baskısına ve tehditlere maruz kalan Nalan Bayar, yaşamına son verdi.

Eşcinsel olduğu için sistematik olarak aile baskısına ve tehditlere maruz kalan Nalan Bayar, yaşamına son verdi.
ODTÜ Makine Mühendisliği öğrencisiydi.

Yurtdışına gitmek ve eğitimine devam etmek gibi planları vardı, hayata tutunmaya çalışıyordu fakat ona da baskılar başka çıkar yol kalmadığını hissettirdi. Nalan'ın ölümü de intihar değil, cinayetti.

12. Suriye'de kalsa IŞİD canını alacaktı; Türkiye'de de aynı zihniyet tarafından öldürüldü... Suriyeli eşcinsel mülteci, İstanbul'da kafası kesilerek katledildi.

Suriye'de kalsa IŞİD canını alacaktı; Türkiye'de de aynı zihniyet tarafından öldürüldü... Suriyeli eşcinsel mülteci, İstanbul'da kafası kesilerek katledildi.
Muhammed Wisam Sankari adlı mültecinin ölü bedeni bulunduğunda işkenceye maruz kaldığı da ortaya çıktı.

Ev arkadaşları bu olaydan uzun süre önce tehditler aldıklarını fakat kimsenin onlarla ilgilenmediğini ve çaresiz kaldıklarını dile getirdiler.

13. "Sır ölüm" diye gazetelere geçti. Oysa bir eşcinselin homofobikler tarafından işkence edilerek katledilmesiydi...

"Sır ölüm" diye gazetelere geçti. Oysa bir eşcinselin homofobikler tarafından işkence edilerek katledilmesiydi...
Defalarca bıçaklanmıştı. Olayı ölen kişinin arkadaşları açıkladı.

"2013 yılında işlenen bir başka nefret cinayetinde polis resmen bizle dalga geçmişti. Adamın ölmüş fotoğraflarına bakıp dalga geçmişlerdi. ‘Daha fazla ortalığı kirletmeden gitti’ dediklerini hatırlıyorum. Haliyle bu cinayette de olumlu bir gelişme beklemiyorum." dediler.

2013 yılında öldürülen eşcinsel birey ise kelepçelenmiş, kafası ezilmiş ve korkunç bir işkenceden geçmiş vaziyetteydi.

14. Hande Kader...

Hande Kader...
2016 yılında dünyadan gözyaşlarıyla, umutlarıyla ve hayalleriyle bir Hande Kader geçti. Henüz 22 yaşındaydı.

Yakılarak öldürüldü.
Hande'nin hayali çevirmen olmaktı...


Bir Trans Kadın Daha Katledildi: Yakılarak Öldürülen Hande Kader İçin Susma!
İnsanlar öldürüldüğünde, bir insan cinsiyetinden, ırkından, dininden ya da dilinden dolayı şiddete maruz kaldığında sesimizi çıkarıyoruz.  Hele zalimce, işkence içeren cinayetler hepimizi zıvanadan çı...

Rahat uyu, Hande.

15. Ahmet Yıldız'ın katilleri hala cezalandırılmadı.

Ahmet Yıldız'ın katilleri hala cezalandırılmadı.
Ahmet Yıldız, babası Yahya Yıldız tarafından öldürülmeden önce ailesinden ölüm tehditleri aldığını savcılığa bildiren Ahmet Yıldız için yetkili kurumlar tarafından bir önlem alınmamıştı. Ahmet Yıldız, 2008’de öldürüldüğünde henüz 26 yaşındaydı.

2008'den beri süren dava hala ama hala sonuçlanmadı. Ahmet'in hayatı Zenne filmine konu oldu. Fakat dava hala sonuçlanmadı. Bu işin peşi bırakılmayacak!

16. Kerimcan Durmaz Samsun'da sahne aldığı bir eğlence mekanında saldırıya uğradı ve burnu kırıldı. Ardından TV ('den kovuldu sebepsizce. Gözaltına alınan saldırganlar alkışlarla karşılandı ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Cübbeli Hoca ise Kerim Can'ı kasdederek erkekten kadına özenenler için "Allah onları lanet etsin. Kırıtarak konuşmalar ve kırıtarak yürümeleri var. Erkeklerden kadınlara, kadınlardan erkeklere benzemeye çalışanlar var. Bunlara genel bir lanet var. Bu Allah'ın yarattığına müdahaledir. Hormonla savunuyorlar kendilerini... Git o zaman tedavi ol" şeklinde konuştu.

https://onedio.com/haber/katliami-isid-ustlendi-bazi-vatandaslar-sevindi-orlando-katliamina-korkunc-yorumlar-715913

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder