3 Aralık 2016 Cumartesi

3 erkek çocuğana cinsel istismara 41 yıl hapis cezası

Ankara İstinaf Mahkemesi 17. Ceza Dairesi, 3 erkek çocuğa cinsel istismar suçundan yargılanan sanığa 41 yıl 3 ay hapis cezası verdi

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf)  17. Ceza Dairesi, 3 erkek çocuğa cinsel istismar suçundan yargılanan sanığı, 41  yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

İstinaf Mahkemesi 17. Ceza Dairesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Recep  D. (28) Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi, tutuksuz sanık Sefer A. (30) da  Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonundan avukatlarıyla Ses ve Görüntü  Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada, ilk derece mahkemesinin, tutuklu sanık Recep D'ye 18  yaşından küçük 3 erkek çocuğa cinsel istismar suçu nedeniyle 30 yıl, "kişiyi  hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 7 yıl 6 ay hapis cezası, aynı mağdurlara  karşı benzer suçla yargılanan sanık Sefer A'ya ise beraat kararı verdiği  hatırlatıldı.

Recep D. savunmasında, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinin, yapmadığı  bir eylem nedeniyle ceza verdiğini, çocuklardan birinin sanık Sefer A'nın evine  girdiği, polise kendisinin haber verdiği ve olayda suçunun olmadığını savundu.  Sanık Recep D, bu nedenlerle beraatini talep etti.

Sanık Sefer A. ise ifadesinde sanık Recep D'nin kendisine iftira  attığını öne sürdü. Sefer A, "Ben mağdur C'ye olayı sorduğumda bana Recep D'yi  söyledi. Ben mağduru sadece uyardım. İlk derece mahkemesinin hakkımdaki beraat  kararının onanmasını talep ederim." dedi.

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına duruşmaya katılan avukat  ise sanık Sefer A. hakkındaki beraat kararının bozulması istedi. Sanıkların suçu  birbirlerinin üzerine atmasının itiraf niteliğinde olduğu ve mağdurlara karşı  tehdit ve şiddet suçunun da işlendiğini kaydeden avukat, bu nedenle cezaların  artırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanık Sefer A. hakkında verilen  beraat hükmünün kaldırılmasını, sanığın cinsel taciz ve kişiyi hürriyetinden  yoksun kılma suçlarından cezalandırılmasını, sanık Recep D'nin ise cinsel  istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından cezalandırılmasını  talep etti.

Sanık avukatları ise mütalaayı kabul etmedikleri, iddia makamının  sosyal ortamdan etkilenerek mahkumiyet istediği ve müvekkillerinin serbest  bırakılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

 Karar

Daire, ilk derece mahkemesinin sanıklar hakkında verdiği hükmü  kaldırdı. Daire, tutuklu sanık Recep D. hakkında 3 çocuğa cinsel istismar  suçundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddesi uyarınca 30 yıl, mağdurlara  karşı "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından da 11 yıl 3 ay hapis  cezasına hükmetti.

Sanık Sefer A. hakkında ise "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma"  suçundan TCK'nın ilgili maddesi gereğince 6 yıl, "cinsel taciz" suçundan da bir  yıl hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı.

http://www.gazetevatan.com/-cocuga-cinsel-istismar-a-41-yil-hapis-cezasi-1013292-yasam/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder