20 Temmuz 2016 Çarşamba

gzone.com.tr'ye Siber Saldırı

Eylül 2014’ten beri yayında olan web sitemiz gzone.com.tr, özellikle son 1 senedir aralıklarla gerçekleşen “ping atma” dediğimiz yöntemle, aşırı talep gönderilip çökertilme temennisiyle siber saldırılara maruz kalmaktaydı.

Zaman zaman sitemizde yaşanan bu sorunu göğüsledik ve önemli bir zaman dilimi boyunca kesintiye uğramadan web sitemizi ayakta tuttuk.

Ancak bugün (20.07.2016) yaşanan kuvvetli siber saldırı süresince sitemizin yönetim paneli hack edilmek suretiyle içeriye sızılarak sitemizin kodları değiştirilmiştir. Web sitemize olan erişim yaklaşık iki saat boyunca engellenmiş ancak yapılan ivedi müdahale ile websitemiz yeniden yayınına geri dönmüştür.

Daha önce başka LGBTİ içerikli sitelere de yapılan benzeri hackleme girişimlerine bakıldığında, yapılan bu siber saldırıların politik veya homofobi amaçlı olduğunu görmekteyiz. Politik veya homofobi amaçlı olan tüm siber saldırılarda, saldırıyı üstlenen hacker veya grup, söz konusu sitelere bu hack girişimini neden yaptıklarını açıklamaktadırlar. Benzeri bir durum bugün sitemize yapılan siber saldırıda YAŞANMAMIŞTIR.

Bunun sonucunda, tarafımıza belli kurumlarda çalışan şahıslar tarafından önceden yapılan sözlü ve yazılı tacizleri de göz önüne alarak, yapılan saldırının ticari amaçlı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Belli isimleri işaret eden elimizdeki bulguları açıklamak ise camiamız adına bizlere utanç vereceği için bu konuda şimdilik sessizliğimizi koruyacağız.

Aynı girişimin tekrarlanması durumunda bize kimlerin zarar vermek istediğini açıklayacağımızı duyurur, camiada az da olsa kalan itibarlarını korumaları adına, siber saldırı girişiminde bulunan bu şahısları en son kez uyarmak isteriz.

Ülkemizin geçtiği bu sıkıntılı süreçte, bazı kurumların ve şahısların tek derdinin gzone.com.tr’yi çökertme isteği içinde olmasını, üstelik bunun da homofobi veya politik sebeplerden dolayı değil de ticari düşünce içinde yapılıyor olmasını esefle ve büyük üzüntüyle karşılıyoruz.

LGBTİlerin sesini duyuran irili ufaklı tüm mecralar için, her ne sebeple olursa olsun, her türlü sansür ve engellemeye karşı durduğumuzu belirterek bizleri destekleyen herkese sevgi ve saygılarımızı sunarız.


GZone (www.gzone.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder