24 Haziran 2016 Cuma

Sabah’ın ‘gay tiyatrocu’ diye hedef gösterdiği Karabulut’tan dava

Ankara Güvenpark’ta 13 Mart’ta bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısından sonra AKP iktidarına tepki gösteren yurttaş ile Gezi’nin simgelerinden Hasan Hüseyin Karabulut’u aynı anda hedef gösteren havuz medyasına tazminat davası açıldı


KATLİAM SONRASI HEDEF GÖSTERİLEN KARABULUT MALTA’DAN KONUŞTU: ASIL PROVOKATÖR KENDİLERİ

Ankara Güvenpark’ta 13 Mart’ta bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybeden Destina Peri Parlak’ın yakını olan bir yurttaş “İktidarınız da paranız da başkanlığınız da yerin dibine batsın” sözleri ile iktidarı eleştirilmiş, öfkesini kusmuştu.

Saldırıdan sonra AKP medyası atağa geçmiş, Parlak’ın yakınına sormadan ve hiçbir araştırma yapmadan Gezi’de polise kitap okuduğu fotoğrafı ile hafızalara kazınan Hasan Hüseyin Karabulut’u hedef gösteren haberler yapmıştı. Karabulut’un Gezi’deki fotoğrafları ile Parlak’ın yakınının fotoğrafını yan yana koyarak “provokatör” diyerek hedef gösteren haberler nedeniyle Karabulut, avukatı Eren Can aracılığı ile manevi tazminat davası açtı.

‘Haberdeki tek doğru ibne olmam’

İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek olan davanın açılmasının ardından Karabulut bir açıklama yaparak, “Havuz medyası, patlamanın gerçekleştiği günlerde Malta’da yaşıyor olmama rağmen hem TV karşısında konuşan kişiyi hem de beni hedef gösterdi. ‘Yeri geldi Gezi’de polise kitap okudu yeri geldi Ayşe Arman’a röportaj verdi” ‘Gay tiyatrocu’ diye haberler yazdılar. Haberlerdeki tek doğru kısım ”ibne” olmam, haklarını yemeyim şimdi. Ama tiyatrocu da değilim” dedi.

‘Bunlar eğitim alıp, olağanüstü zamanlarda ortaya çıkıyor’

A Haber’de Karabulut’un fotoğrafları ile Parlak’ın yakınının fotoğrafları yan yana konularak şöyle denilmişti:

Şehit yakını olduğu ileri sürülen kişi… Cemal Deveci… Şehit yakını değil. Sonra bir bakıyoruz bu adam Ayşe Arman’ın bir zamanlar röportaj yaptığı Gezicilerden biriymiş. O röportajda ‘Eşcinsel tiyatrocuyum’ şeklinde konuşmuştu. Sonra bakıyoruz, Gezi olaylarında polise kitap okuduğunu görüyoruz. 3 fotoğrafta da aynı kişi var. Birdenbire ortaya çıkıyor. Sokakta karşılaşmadığımız bu insanları açıklıyorum. Kim bunlar? Bunlar eğitiliyorlar, öğretiliyorlar. Bunlara gayrinizami harp eğitimi veriyorlar. Olağanüstü zamanlarda ortaya çıkıyorlar…”

‘Firuzağa yalanını uyduranlar da aynı gazeteler’

2013’teki Kabataş yalanını hatırlatan Karabulut, en son Firuzağa’da içki içilmesini bahane ederek yapılan gerici saldırıyı AKP medyasının, “Bir kadına çocuğu ile geçerken laf attılar” şeklinde sunduğuna dikkat çekti.

Sabah gazetesi Hormonlu Domates’e aday

“Beni ve hayatımı bilerek keyfi olarak hedef haline getirdiler” diyen Karabulut, A Haber ve Sabah gazetesine dava açtığını duyurdu. Karabulut Sabah gazetesinin bu yıl  ”Onur Haftası Hormonlu Domates ödüllerinde de aday olduğunu söyledi.

‘Velev ki ibneyiz’

Karabulut, özellikle gay olmasının vurgulandığı haberlerle ilgili yanıtını da şöyle verdi: “Velev ki ibneyiz! Alışın her yerdeyiz!”

Sendika.Org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder