23 Haziran 2016 Perşembe

Onur Yürüyüşüne Tehditler Devam Ediyor

İstanbul Valiliği bugün yaptığı açıklama ile onur yürüyüşü olarak adlandırılan ve LGBT dernekleri tarafından düzenlenmek istenen yürüyüşün yapılamayacağını belirtti.

Valilik başta katılımcılar olmak üzere tüm vatandaşların güvenliği ve kamu düzenin devamlılığı için yürüyüşün yapılamayacağını duyurdu. Geçen hafta Amerika’da yaşanan hain saldırıda en az 50 kişi ölmüş ve 45 kişide ağır yaralanmıştı. Saldırının ardından önümüzdeki hafta yapılacak etkinliklerin ve törenlerin sonunda yapılması planlanan onur yürüyüşünün de nasıl yapılacağı hakkında endişeler yaşanmaya başlanmıştı.

Bu süreci olumsuz etkileyen bir gelişmede Alperen Ocaklarından yapılan açıklamalar oldu. Yürüyüşün yapılmasını engelleyeceklerini belirten Alperen Ocaklarına ait görevliler sosyal medya üzerinden de büyük tepki topladılar.
19-26 Haziran haftası sürecek olan pek çok etkinliğe karşı yapılan bu saldırı İnsan Hakları Derneği tarafından kınandı bu tehdidi yapanlar hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.  LGBTİ’den yapılan açıklamalar ile kınanan yasaklama yazılı bir şekilde dile getirildi.

Grup için son derece büyük önem taşıyan bu yürüyüşün engellenmesinin asıl utanç olduğunun vurgulandığı basın açıklamasında yıl boyunca yaşanan hak ihlallerine de dikkat çekildi. Senede bir gün olsa bile görünür ve fark edilir olmak isteyen LGBTİ üyeleri, geçen yılki yürüyüşünde yine Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle engellenmeye çalışılması anında pek çok istenmeyen olay ve yaralanma yaşandığını da hatırlattı. Devletin asıl görevinin hak kullanımını engellemek olmaması gerektiği konusunda fikir birliğine varan topluluk, toplantı ve gösteri düzenleme haklarının ellerinden alınmaması gerektiği konusunda son derece baskıcı bir tutum sergilemekte.

Valilik tarafından alınan kararın kanunlara aykırı olması nedeniyle yürüyüş yapılacağa benziyor. Bu açıklamalar üzerinden zaman geçmeden Alperen Ocaklarının 2.tehdit ile basının karşısına geçmesi ise durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Yapılan açıklamada 26 Haziranda yapılması düşünülen yürüyüşe kesinlikle engel olacaklarını belirten MHP’li dernek üyeleri yürüyüşün yapılması halinde tepkilerinin son derece sert olacağını da sözlerine ekledi.

Açılımı lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüel olarak yapılan grup, 1900’lü yıllarda toplanmaya başlamıştır. Bir hak mücadelesi olarak düşünülmesi gereken çalışmaları ile tüm dünyada fark yaratan grup pek çok siyasi, sanatçı ve düşünür tarafından de desteklenmektedir. Yapılması düşünülen Onur yürüyüşünün amacı ise sosyal eşitlik ve cinsel baskılardan kurtulmak olarak özetlenmektedir. Örgütlü hareket bir hafta boyunca çeşitli sanatsal faaliyetlerde bulunacak, sokak yürüyüşleri ve söyleşilerle toplumda farkındalık yaratılmasını sağlayacaktır. Gelecek hafta bize neler gösterecek bugünkü durum ile bunu netleştirmek şu an için mümkün görünmüyor.

http://www.webdehaber.com/gundem/onur-yuruyusune-tehditler-devam-ediyor-h30507.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder