27 Haziran 2016 Pazartesi

“Londra’nın belediye başkanı müteahhit değil Müslüman.”

Türkiye'de LGBTİ Onur Yürüyüşü'nde olaylar çıktı... İngiltere'de yapılan 'Onur yürüyüşünde' ise Müslüman Belediye Başkanı Sadık Khan'ın en ön sırada yer alması tüm liderler için örnek teşkil etti.

2002 yılı seçimleri öncesi Abbas Güçlü ile Genç Bakış Programı’nın konuğu olan Erdoğan, Altın Işık isimli bir öğrencinin sorduğu “Bildiğimiz gibi Türkiye’de eşcinsel vatandaşlarımız var, eşcinsel vatandaşlarımıza Avrupa’da olduğu gibi evlilik hakkı gibi başka haklar tanımayı düşünüyor musunuz, kişisel olarak ne düşünüyorsunuz, eşcinsellere haklar tanınmalı mı tanınmamalı mı?” sorusuna şu yanıtı vermişti:
“Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı televizyon ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyoruz.”
EŞCİNSELLER İÇİN VAATLERDE BULUNMUŞTU
Erdoğan’ın 2002 yılında eşcinseller için verdiği sözü tutmaması bugün yapılacak olan LGBT Onur Yürüyüşüne izin verilmemesi sosyal medyada büyük tepki çekti. İşte Erdoğan’ın 2002 seçimleri öncesi eşcinsellere vaadleri…

Peki bugün Türkiye’de yapılan yürüyüşte neler yaşandı?
Bugün İstiklal Caddesi’nde yapılması planlanan eylem için izin çıkmadı. Toplanan gruplara polis müdahalede bulundu. İstiklal Caddesi ara sokaklarında ‘LGBT Onur Yürüyüşü’ için toplanmak isteyen, LGBT'li gruba polis müdahale etti. Aralarında yabancı uyruklu kişilerinde bulunduğu 15-20 kişilik grup gözaltına alındı.


TÜRKİYE’DE KUTLAMALAR OLAYLI GEÇERKEN İNGİLTERE’DE BAKIN NASIL KUTLAMA YAPILDI?
Türkiye’de eşcinsellere verilen sözler tutulmazken, ‘LGBT Onur Yürüyüşü’ne izin verilmezken İngiltere’de ise bugün yapılan’LGBT Onur Yürüyüşü’nde Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Khan’ın yürüyüşe katılması, katılımcılarla birlikte fotoğraf çektirmesi, yürüyüşe katılması damga vurdu.

http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/londranin-belediye-baskani-muteahhit-degil-musluman-1291989/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder