24 Haziran 2016 Cuma

Hormonlu Domates Ödülü Bülent Arınç’a

LGBTİ'nin toplumun genel ahlak ve kabullerine uymadığı için karşı çıkanları hedef gösteren bir ödül töreni düzenlendi.

12. Hormonlu Domates Ödülleri, Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecede geçen sene hayatını kaybeden aktivistler Boysan Yakar, Zeliş Deniz ve Mert Serçe de anıldı.
Her yıl homofobik kişi, kurumu ya da kuruluşlara verilen Hormonlu Domates Homofobi ve Transfobi Ödülleri'nin 12.'si sahiplerini buldu.
“Medya” dalında Hormonlu Domates'e geçtiğimiz sene düzenlenen Trans Güzellik Yarışmasını transfobik bir dille yazan ve gelen eleştiriler üzerine Hormonlu Domates Ödüllerine adaylıklarını açıklayan 140 Journos layık görüldü. Bu kategorideki diğer adaylar Sabah Gazetesi, Cem Keçe ve Hürriyet Aile, Yeni Şafak Hayrettin Karaman, Milat Gazetesi ve muhabiri Enes Babacan, Vahdet Gazetesi, Milli Gazete ve Yeni Akit'ti. LGBTİ'ye geçit vermeyen haberlere imza atan muhabirmiz Enes Babacan'da hedef gösterildi.
“Hedef gösterme” dalında ise ödülü Ankara sokaklarına astıkları afişlerle eşcinselleri öldürme çağrısı yapan Genç İslami Müdafaa kazandı.
“Eğitim” dalında ödül İstanbul Üniversitesi'nin oldu.
“Sağlık” dalında ödül kazanan Jinekolog Dr. Cüneyt Genç oldu. Genç, bir trans hastasının fotoğrafını sosyal medyada “Millet kapısının önünde kedi yavrusu bulur, bizim kapının önünde bunu buldum. İçimdeki insan sevgisi nedeniyle baktım tabii” mesajıyla paylaşmıştı. Gen., gelen tepkiler üzerine, bir mektup yazarak “espri yaptığını” söylemiş, hakarete maruz kalanın kendisi olduğunu ileri sürmüştü.
“Beynelmilel” dalında ödül sahibi CERN laboratuvarına asılan LGBTİ derneğine ait afişleri parçalayanlar oldu.
“Kurumlar” dalında ödül sahibi, aktivist Kemal Ördek'in yaşadığı saldırıdan sonra homofobik tavırlara maruz kaldığı Esat Polis Karakolu oldu.
“Televizyon Dünyası” dalında ödülü Can Yaman alırken, “Siyaset” dalında ödül Bülent Arınç'ın oldu. Hormonlu domates ödülleri ilk kez 2005'te “Hormonlu domates yemeyin homoseksüel olursunuz” sözleriyle verilmeye başlanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder