4 Şubat 2016 Perşembe

Çocuklara yönelik TV programında eşcinsel ebeveynler yer alacak

Geçtiğimiz gün, dünyanın en uzun soluklu çocuk Tv programlarından biri olan, Avustralyalı Tv kanalı ABC’nin 1966 yılında yayınlanmaya başlayan Play School programında çocuklar ve velileri konuk olup, aile yaşantısının önemini izleyici çocuklara aktardıkları bölüm için erkek eşcinsel ebeveynler aradıklarını duyuran program yetkilileri, dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyorlar.

Daha önce, 2004 yılında lezbiyen bir çifti ve çocuklarını Tv ekranlarına taşıyan program, bu kez erkek eşcinsel ebeveynlerden oluşan bir aileyi programa taşımaya kararlı.

Avustralya’da her beş çocuktan dördünün bu programı izleyerek büyümesine bakılacak olursa, program ülkenin çocuk eğitimi için büyük rol oynayan programın yapımcısı Jan Stradling konuyla ilgili, ”Dünyada aile düzeni değişmekte. Artık daha özgür ebeveynler ve elde edilen haklar sayesinde ötekileştirme hayatlarımızda son derece azaldı. Programımızı izleyen çocukların gelişiminde ve eşcinsel ailelerin varlıklarını algılamalarında büyük rol oynayacağını düşündüğümüz bu projemizle, dünya çocuk Tv yayıncılığında bu ilki gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

GZone

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder