24 Kasım 2015 Salı

Trans kadın önce bıçaklandı sonra boğularak öldürüldü!

İstanbul Maltepe’de yaşayan trans kadın Nilay evinde bıçaklandı ve bornoz ipiyle boğularak öldürüldü. Polis, bilgi almak isteyen İstanbul LGBTİ aktivistine “Zaten ölmüş, ne uğraşıyorsun” dedi.

İstanbul Maltepe’de 33 yaşındaki trans kadın Nilay nefret saldırısı sonucu yaşamını kaybetti. Dün (23 Kasım) öğle saatlerinde evinde saldırıya uğrayan Nilay’ın bedeninde çok sayıda bıçak darbesine rastlandı. Katil, Nilay’ı bıçakladıktan sonra bornozla boğarak öldürdü.

20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü henüz geçmişken uğradığı transfobik nefret saldırısı sonucu yaşamını yitiren Nilay’ın arkadaşlarından Yankı Bayramoğlu yaşananları KaosGL.org’a şöyle anlattı:

Önce bıçaklayıp sonra bornozla boğmuş!

“Saldırı dün saat öğlen 3’ten sonra gerçekleşiyor. Saat 3 gibi ortak arkadaşımız Emel, Nilay’la konuşuyor. Nilay müşterisinin geleceğini söylüyor ve telefonu kapatıyor. Sonra uzunca süre arkadaşımıza ulaşamıyoruz. Emel gece şüphelenip evine gidiyor. Kapıyı ısrarla çalmasına rağmen kapı açılmıyor. Çilingir çağırıyorlar ve Nilay’ın ölü bedeniyle karşılaşıyorlar.

“Evi ben de gördüm. Her taraf dağıtılmış durumdaydı. Kanlar içindeydi her yer. Kızın her tarafı bıçaklanmış. En sonunda artık can çekişirken banyodaki bornozun ipiyle boğarak öldürmüş arkadaşımızı sonra da öldürdüğü bıçağı da evde bırakarak kaçıp gitmiş.”

Aile cenazeyi almak için yola çıktı

Arkadaşları Nilay’ın ölü bedenini bulduktan sonra polis haber verdi. Olay yeri inceleme ekipleri ve Savcı Nilay’ın evine ulaştıktan sonra cenaze Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Bayramoğlu, Nilay’ın ailesi ile görüştüklerini ve cenazeyi almak için Diyarbakır’dan yola çıktıklarını da söyledi.

Polisten İstanbul LGBTİ aktivistine: “Zaten ölmüş ne uğraşıyorsunuz?”

Saldırının ardından harekete geçen İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nden Kıvılcım Arat da tüm gece karakollardan bilgi almaya çalıştıklarını ancak kendilerine bilgi verilmediğini belirtti. Arat, “Karakoldaki polisler benimle inanılmaz lakayt ve alaycı konuştular. Hukuki süreci takip edebilmek için bilgi almaya çalışıyorduk ancak bilgi vermediler. ‘Zaten ölmüş, gırtlağı kesilmiş, ne uğraşıyorsunuz’ gibi şeyler söylediler” ifadelerini kullandı.

Polisin Bayramoğlu’na verdiği bilgiye göre katil henüz bulunamadı. İstanbul LGBTİ avukatları ise karakola ulaşarak cinayetin ardından hukuki süreci takip edecek.

Üç gün önce de transfobik nefret saldırısı!

20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde İstanbul’da bir trans kadın saldırıya uğradı. 19 Kasım’ı 20’sine bağlayan gece saat 3 sularında Şişli Halaskargazi Caddesi’nde trans kadın Adriana levyeyle darp edildi.

Transfobik saldırgan Adriana’yı zorla aracına aldı. Adriana kapı yarı açıkken bir süre yolda sürüklendi. Adraiana’nın el frenine uzanarak kendisini kurtarmasının ardından bu sefer de saldırgan levyeyle trans kadını darp etmeye başladı.

Bir yılda 271 transfobik nefret cinayeti

Transgender Avrupa, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde geçtiğimiz bir yılda nefret cinayeti sonucu hayatını kaybeden transların sayısını açıkladı.

Örgütün yürüttüğü Trans Cinayetlerini İzleme projesi son verilerine göre 1 Ekim 2014-30 Eylül 2015 tarihleri arasında dünya genelinde 271 trans, nefret saldırıları sonucu yaşamını kaybetti.

Yıldız Tar - Kaos GL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder