5 Ağustos 2015 Çarşamba

LGBTİ'lerden "Lut Kavmi Afişlerine" Afişleme

LGBTİ Sokak Hareketi, eşcinselleri öldürme çağrısı yapan "Lut kavmi afişlerini", “Duanla var olmadık ki bedduanla ölelim” afişleriyle kapattı.

LGBTİ Sokak Hareketi, “Genç İslami Müdafaa” adlı grubun astığı “Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef’ulü de öldürünüz!” afişlerini, kendi hazırladıkları afişlerle kapattı.

İstanbul’daki ayrımcı afişleri, “Vardık varız varolacağız”, “Duanla var olmadık ki bedduanla ölelim”, “Sevmeyelim de taşa mı dönelim” ve “Sen Tanrı mısın beni öldürdün” afişleri ile kapatan LGBTİ’ler, eylemin videosunu da yayınladı.

Ne olmuştu?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri için gittiği Diyarbakır’da HDP’nin eşcinsel vekil adayı göstermesini eleştirirken, eşcinsellerin “Lut kavminin helakına sebep olduğunu” söylemişti.

Bir gün sonra Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP'nin seçim beyannamesinde yer alan “Biz’ler Gökkuşağıyız” bölümünü kastederek “Bizim ahlakımızın bizim geleneğimizin kabul etmediği konularda da biz böyle şeylere karşıyız diyoruz. Erkeğin erkekle kadının kadınla evlenmesi ne demektir. Lut kavmi bundan helak olmuştur. Yani bu insanlığın helakı demektir” demişti.

Bu açıklamaların ardından “Genç İslami Müdafaa” adlı grup, Ankara sokaklarına “Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz faili de mef’ulü de öldürünüz” yazılı afişler asmıştı.

Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri, Genç İslami Müdafaa grubu ve içerik sağlayıcısı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. (ÇT)

Çiçek Tahaoğlu - Bianet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder