29 Temmuz 2015 Çarşamba

Papaz gay olduğunu açıkladı!

ABD'de eşcinsel evlilik yasallaştıktan sonra bir papaz daha aslında gay olduğunu açıkladı.
Bu haber 2015-07-28 17:19:35 eklenmiş ve 481 kez görüntülenmiştir.
 
ABD’de Protestan Lüteriyen Kilisesi'nden bir başpapaz mezhebinin gençler için yaptığı bir konferansta eşcinsel olduğunu açıkladı.
Başpapaz Kevin Kanouse kilise yönetimine bir mektup ile açıklamasını bildirdi. Mektubunda kendi farkındalığının, cinselliklerinde ve güvensizlik, reddediliş, önemsizlik gibi duygularla sorun yaşayan gençlere umut vermesini dilediğini aktardı.

Başpapaz Kevin Kanouse açıklamasında “Umarım birbirimizle kim ve kimin olduğumuz konusunda daha açık ve dürüst iletişim kurmamızda bir yararı olur” dedi.

Bağlı olduğu ELCA (Amerika Evanjelik Lutheran Kilisesi) Teksas Kilise Birliği'nden Elizabeth Eaton Huffington Post’a Başpapaz Kanouse’u, ailesini ve kilise üyelerini dualarında tuttuklarını söyledi.

Karısından ayrılmayacak

Karısından ayrılmamayı planlayan Kanouse, yazdığı mektupta yıllardır kendini reddediyor olduğunu ve yakın bir zamanda kendisini karısına açtığını söylüyor.

“Erken zamanlarda kişiliğimi saklamam gerektiğini kabullenmiştim. Ayrıca kilisede görev yapmak ve papaz olma isteğim vardı.”

Kanouse, 2009’da ELCA’nın eşcinselleri kabul etme kararına ‘hayır’ oyu vermesini de zamanında korku ve endişeden dolayı yaptığını söylüyor.

“Oyum ‘evet’ olsaydı, bunu savunmak zorunda kalmaktan korktum. ‘Hayır’ oyunun arkasına saklanmak daha kolaydı. Tam bir korkaktım.”

“Artık kilisemiz LGBT insanlarını kabul ediyor"

2013’de ELCA,  ilk açık eşcinsel papazı Dr. Guy Erwin’e görev olanağı sağlamıştı.

Daha önce kilisesinde görev alamamaktan korktuğunu açıklayan Kanouse, “Artık kilisemiz LGBT insanlarını kabul ediyor ve onların Tanrı vergisi yeteneklerinin de toplumumuza katabileceklerinin farkındalar” dedi.

Kanaouse karısı ile birlikte ayrılmamaya karar verdiklerini duyurdu fakat aynı zamanda eşcinsel insanların birlikte yaşama tercihine de saygı duyduğunu belirtti.

Mektubunda içinde bulunduğu durumu konuşmaya hazır, yolculuğunu paylaşmaya ve başkalarınınkini dinlemeye açık olduğunu belirtti.

http://www.medyapusula.com/haber/26724/papaz-gay-oldugunu-acikladi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder