5 Temmuz 2015 Pazar

‘Onur’a müdahale yargıda

Beyoğlu’nda ‘Onur Haftası’ kapsamında düzenlenen ‘Onur Yürüyüşü’nde yürümeleri engellenen LGBTİ dernekleri, yasadışı müdahale yapıldığı gerekçesiyle sorumluluğu olduğunu iddia ettikleri İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve kimliği tespit edilecek emniyet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yürüyüşe biber gazı ve tazyikli su ille yapılan müdahalenin ardından İstanbul LGBTİ Onur Haftası Komitesi, Lambda İstanbul LGBTİ Derneği ve Ankara Pembe Hayat LGBTİ Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu 9 dernek dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek suç duyurusunda bulundu.
Adliye önünde ellerinde Türkçe ve İngilizce “Buradayız, alışın, gitmiyoruz” pankartı açan grup, “Susma, haykır, eşcinseller vardır” sloganı attı. Adliye önünde grup adına açıklama yapan avukat Yasemin Öz, yürüyüş için izin alma zorunlulukları olmadığını belirterek, devlet görevlilerinin din alimleri gibi karar verdiklerini söyledi. Öz güvenliklerini sağlaması gereken polislerin gruba saldırdığını belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.  

Kitleye herhangi bir uyarı yapılmadan yasaya aykırı bir şekilde müdahale edildiği belirtilen dilekçede, “Emniyet güçlerinin barışçıl bir şekilde toplanan ve ne polise ne de çevreye en küçük bir zarar vermemiş göstericileri dağıtmak gerekçesiyle plastik mermi ve biber gazı kullanılmasının hukuken izahı yoktur” ifadesi yer aldı.

DAMLA GÜLER

http://www.milliyet.com.tr/-onur-a-mudahale-yargida-gundem-2082453/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder