5 Temmuz 2015 Pazar

Mozambik’te artık eşcinsellere ceza verilmeyecek

Mozambik yeni ceza kanunundaki  eşcinsellere verilen cezaları kaldırarak eşcinselliğin yasal olduğu birkaç Afrika ülkesinden biri oldu

Mozambik yeni ceza kanunundaki  eşcinsellere verilen cezaları kaldırarak eşcinselliğin yasal olduğu birkaç Afrika ülkesinden biri oldu. Eski ceza kanundaki “doğaya karşı işlenen kusurlar” adı altında eşcinselliği yasaklayan Mozambik yeni ceza kanundan bu maddeyi kaldırarak eşcinselliği yasak olmaktan çıkardı. Aktivistler bunun sembolik bir başarı olduğunu söylüyor. Mozambik’te eşcinselllere verilen cezaların kaldırılması diğer Afrika ülkelerinde de eşcinsellere yönelik yasakların kaldırılmasının önünü açabilir.

Nijerya ve Uganda’da yasak
Nijerya’da geçen sene yürürlüğe giren yasaya göre eşcinsellik ve eşcinsel ilişki yasaklandı ve 14 yıl hapis cezası öngörülüyor. Salı günü yayımlanan bir araştırmaya göre Nijeryalıların %87’si eşcinselliğin yasaklanmasını destekliyor.
Uganda da ise homoseksüelliği yasaklayan kanun Anayasa Mahkemesi’nden başarıyla geçtiği için hükümet daha kısıtlayıcı yasaları kamuoyuna sundu.

Sendika.Org, BBC

http://www.sendika.org/2015/07/mozambikte-artik-escinsellere-ceza-verilmeyecek/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder