29 Temmuz 2015 Çarşamba

LGBTİ mahkûmlar için komisyon önerisi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, engelli, yabancı ve LGBTİ mahkûmların yaşam koşullarının incelenmesi amacıyla TBMM’de bir Araştırma Komisyonu kurulmasını önerdi.

Tanal ve arkadaşlarınca TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesi, engelli, yabancı ve LGBTİ mahkumların yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasını içeriyor. Önergenin gerekçesinde, “Cezaevlerinin koşulları ile ilgili olarak yakın zamanda Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği tarafından bir rapor hazırlanmıştır” denilerek, rapordaki eksiklikler sıralandıktan sonra şöyle devam edildi:

“Türkiye hapishanelerinde, içme suyu, ped, tuvalet kâğıdı, sabun, deterjan gibi, temel sağlık ve hijyen için elzem olanlar da dahil tüm sarf malzemeleri parayla satılıyor. Ailelerinden uzaktaki yabancılar ve yakınları tarafından dışlanma riski altında olan LGBTİ’ler gibi özel ihtiyaç sahipleri de dahil olmak üzere, dışarıdan para gönderilemeyen pek çok mahpus için bu çok ciddi bir sorun. Türkiye’deki cezaevlerinin koşullarının iyileştirilmesi ve uluslararası standartların getirilmesi gereği aşikârdır.”

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder