5 Temmuz 2015 Pazar

CİNSEL ÖZGÜRLÜK AHLAKSIZLIK MIDIR?

       Yıllardır toplumsal ahlak ve törelerle, bastırılmış duygularla yetiştik ülkemizde. Oysa ki bu bastırılmışlık hepimizi yasaklara itmişti ve halende aynı baskılarla yetişen gençler yasaklarla büyüyor.
        Peki hiç düşündünüz mü şu meşhur genel ahlak kavramımız toplumun ve gençlerin üzerinde olmasaydı ne olurdu? Ben yurtdışına çıktığım şu günlerde bunu anladım bir kez daha. Yasaklar sadece bizim toplumumuzu yok ediyor ve düşünüldüğünün aksine yasaklar gençleri ve toplumu geliştirmiyor. Araştırdığınızda tüm yasakların olduğu toplumlarda şiddet, tecavüz, cinsel saldırı,…gibi suçlar daha yaygındır ve bu gençler mutsuzdur. Ülkemiz de de seks işçiliği yasak en basitinden ama Türkiye’nin her tarafında hatta internette o kadar çok seks işçisi var ki. Peki yasalarda var olan genelevler neden kapatılıyor buna rağmen hiç düşündünüz mü? Çok mu ahlak değerleri yüksek bir toplum mu olduk yoksa dört hatun mu aldı herkes. Neden bu genelevleri çoğaltılmak yerine azaltılıyor hiç düşündünüz mü bunu? Yoksa Türkiye de artık fuhuş sorunu mu bitti. Tabi ki hayır. O zaman idarecilerimiz amacı nedir?
        Vatandaş Ali bey, Ayşe hanım fabrikalarda tekstil atölyelerinde saatlerce çalışsın asgari ücretle, vergisini ödesin, SGK sı ödensin tüm vergileri kesilsin ama diğer tarafta geceleri çalışan ya da gündüzleri Nisa, Rüya… hanım vergisini ödemeden gecede 500-1000 TL kazansın ve kazandığı tüm para onun olsun. Yoksa idarecilerimiz devletin namusuna bu kadar mı taktı? Devletin ahlakını düşünenler bu kadar yolsuzluğa bu kadar hırsızlığa nasıl taviz verir onu da düşünmek gerekir. Eğer bu idareciler haram helal e bu kadar taktıysa alkolden alınan vergilerle ne yapıyorlar? Yoksa yeni alkol mü üretiliyor.
        Bir ülkede arz ve talep varsa bu engellenemez. Bir gerçek ne kadar görmezden gelinirse o kadar bu sorun büyüyecektir. Eğer ki genelevleri, pavyonlar, özel masaj salonları ve buna benzer yerler devlet tarafından kontrol altına alınırsa bu ülkenin ciddi bir vergi kalemi olacaktır. Bunla beraber ülkemde kadın ve çocuk tacizleri tecavüzleri son bulacaktır. Şuan yaşadığım ülkede bu o kadar kontrollü ve serbest ki kimse kimseyi taciz etmiyor. Daha da önemlisi insanlar mutlu. Burada yanlış anlaşılmaması gereken bir konu şu bu kişilerin hepsi fuhuş yapmıyor. Burada her kişi istediği kişiyle beraber kimse kimseye bakmıyor bile. Ülkemde karı koca el ele tutuşsa garip karşılanıyor. Ama o garip karşılayanlar önce dönüp gençliklerine bakacaklar. Kendisi özgür olmayanlar bir başkasının özgürlüğünü çekemiyor. Yasakları savunanlar emin olun benim savunduğumdan daha özgür yaşıyorlar.
          Peki o halde bu insanlar ne istiyor. hiç düşündünüz mü? Neden doğu özleminde olan iktidarımızın örnek aldığı ülkelerde ki kadın ve erkekler turizm için gittikleri ülkelerde kabak çiçeği gibi açılıyorlar? Onlara 4 kadın da mı yetmiyor? Valla ben bunun açıklamasını bulamadım ama şunu biliyorum ki yaşam iki bacak arasında dönüyor. Hayır diyeni de samimi bulmuyorum.
         Güney Amerika ve Asya'da kimse kimsenin cinsiyetini önemsemiyor. Evet burada kadınlarımızın çok özlediği eşitlik var. Ama ülkemizde ki kadınlar bu eşitliği kabul edebilecek mi oda tartışılır. Burada kadın inşaatta çalışıyor, asfaltta yapıyor… kısacası bir erkeğin yaptığı her işi yapıyor. Ama aynı zamanda bir erkek gibi de keyif çatabiliyor. Mesela sabahlara kadar içip sarhoş olup sahilde sızabilir kimse rahatsız etmez, gidip bir bardan nasıl erkek kadın satın alabiliyorsa oda erkek satın alabilir, ya da sokaklarda sabaha kadar gezer kimse karışmaz.
         Burada eşcinsel ya da travesti olmakta sorun değil ciddi hakları var insanca yaşıyorlar. Cinsel yönelimi nedeniyle kimse işten de atamaz çünkü korunuyorlar. Aynı zamanda güçlü lobileri de var. Ülkemizde de LGBTİ arkadaşları toplum ve devlet baskılayarak fuhuş batağına itiyor. Ama fuhuş batağına saplanan çocuklara ilk başta sahip çıkmayan aileler de devlet ve toplum gibi iki yüzlü davranıyor. Eğer çocuklar ailelerine para desteği sağlarsa çok seviyorlar ama para kesilirse de tü kaka oluyorlar. Mesela bir esnaf neden çok seviyor çünkü çok para kazandırıyor. Ona istediği fiyatı söylüyor ve kabul ediyor. Çünkü o arkadaşın gidebileceği başka bir yer yok.
          Ülkemde cinsel yolla bulaşan hastalıklar o kadar yaygın ki devlet bunun üstünü örtüyor. Neden? Frengi, AİDS hastalıklarını bu kadınlar havadan kapmıyor herhalde. Neden sadece kadınlar bu teste tabi tutuluyor? Neden bu kadınlarla birlikte olan erkekler test edilmiyor hiç düşündünüz mü? Seks işçisi kişilere bu hastalığı seks turizmi için yurtdışına giden erkekler bulaştırıyor sonuçta. Fakat nedense günah keçisi olan kadınlar. Bu konuda yasal düzenleme yapılmalı ve bu testler erkeklere de yapılmalı. Eşlerine ve çevrelerine hacca gidiyorum deyip Tayland ya da Ukrayna'ya seks turizmi için giden dini bütünler (!) emin olun hacca gidenlerden fazladır!.. Bu ülkelere giden Türk turist erkek sayısı da bunun kanıtıdır. Dişişleri bakanlığından istenebilir.
          Ülkemde fuhuştan nedense sadece kadınlar yargılanıyor onunla birlikte olan erkek ne mağdur ne de sanık. Çünkü kadın rezil olsa olur ama erkek rezil olsa olmaz yuvası dağılır canım. Hani Anayasa da eşittik? Nerede eşitlik? Ben dahi 300 tane adamın fuhuşuna aracılık etmekle suçlandım ama ne hikmetse bu adamları hiç görmedim. Nasıl bir mantık bu anlayamadım. Tanımadığım görmediğim kişiler için yargılandım bu mu adalet?
            Hadi tüm bunları geçtik fuhuş yok, eşcinseller yok ,genelev yok gayet namuslu bir toplum olduk peki üniversitelerde gençler arasında ki ikili ilişkilerin önüne nasıl geçeceksin? Bakire kızının vücudunun her yerine el değmişken bir tek orasının mı namusu çok önemli? Nedir namus? Namus iki bacak arasında mı yoksa beyinde midir? Kızının namusu için her şeyi yapabilecek bir anne baba konu oğlu olduğu zaman o erkek yapar diyor. Bu nasıl mantık? Onun birlikte olduğu kızda bir anne babanın kızı değil mi? Bir aile kızının bekaretine bu kadar takmışken oğlunun neden bakir olmasını düşünmüyor acaba. Nasıl bir ahlak anlayışı bence hep birlikte oturalım bunu sorgulayalım.
       Ülkemiz çok namuslu canım. Pavyonlarda, masaj salonlarında, çay ocaklarında, birahanelerde, internette,.. her yerde aslında olmadığı kadar cinsel özgürlük var. 80 yaşında amcalar torunu yaşında çocuklarla evlendiriliyor bu ülkede. Ensest ilişki o kadar yaygın ki üstünü nasıl örteceğim izi şaşırıyoruz, cezaevlerinde tecavüzler saklanıyor….. saklanıyor da saklanıyor. Birde sokaklarda çerez gibi uyuşturucu satılmasını da eklersek tam olur. Ne oldu şimdi Güney Amerika,Asya ahlaksız toplum Türkiye çok ahlaklı bir toplum mu olduk? Yakında böyle giderse 4 hanımda alacaksınız zaten bir çok kişinin dostu zaten var. Ohhh biz çok namuslu toplumuz canım hiç sormayın. Ben namussuz ülkede yaşamaktan çok mutluyum.

Öyküz Evren Özen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder