23 Mayıs 2015 Cumartesi

"Maddi ve Manevi Sorunlar Helak Sebebidir"

Çıktığı TV programında gündemle ilgili konuşan HÜDA PAR’ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, toplumda yaşanan maddi ve manevi sorunların bir toplumun helakine sebep olabileceğini söyledi.

İslam’ı referans aldıklarını ama sadece Müslümanların sorunlarıyla değil her kesimin sorunlarıyla ilgileneceklerini ifade eden Yavuz, toplumda yaşanan sorunların tüm toplumun ortak bir sorunu olduğunu ve herkesi ortak mücadeleye çağırdıklarını söyledi.

Kuran-ı Kerim’de helak edilen bazı kavimlere değinen Yavuz, “Tarihte helak edilen iki kavimden bahsetmek istiyorum. Bu kavimler, namaz kılmadığı için, oruç tutmadığı için, zekât vermediği için veya haccetmediği için değil maddi ve manevi anlamda ahlaksızlıkların içerisine girdikleri için helak edilmişler. İki tane peygamberin kavmi üzerinden meseleyi somutlaştırmaya gayret edeceğim. Kuran-ı Kerim’de Hz. Lut ile Hz. Şuayb’ ın kavmi art arda gelir. Hz. Lut’un Kavmi manevi çöküntü sonucu helak olmayı Hz. Şuayb’ın kavmi ise maddi anlamdaki çöküntüden dolayı helak olmayı ifade eder.” diye konuştu.

Maddi anlamdaki çöküntüden dolayı helak olan Hz Şuayb’ın gönderildiği Medyen halkını anlatan Yavuz şöyle konuştu: “Medyen halkı ekonomide tekel oluşturan bir anlayışa sahipti. Yani halkın üretmiş olduğu malları çok düşük bir fiyata alıp çok yüksek bir fiyata satan bir borsa oluşturmuşlardı. Günümüzün çağdaş kavramlarıyla konuşacak olursak vahşi kapitalizmin iptidai bir şeklini burada tesis etmişlerdi diyebiliriz. Bu şekilde kendilerine bir rant sağlıyorlardı. Piyasayı elinde tutan bu azgın sermaye birkaç ailenin etrafında dönüp dolaşıyordu. Çok benziyor değil mi birbirine? Hani Türkiye de sermayeyi elinde tutan, döndüren 500 aileden bahsedilir. Yani Türkiye’nin sermayesini elinde tutan birkaç aile. Aynen Medyen halkının da böyle bir meselesi vardı” Diye konuştu.

Hz. Şuayb’ın bu köle düzenine karşı yoksulluk, işsizlik ve gelir dengesindeki adaletsizliğe karşı bir isyan bayrağı açtığını ifade eden Yavuz, “Günümüzde de benzer şeyler var. Hz. Şuayb günümüzde olsaydı olaya yine aynı şekilde davranacaktı. İşsizliğin had safhada olduğu bir yerde asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu bir yerde her türlü problemle karşılaşırsınız. Açlık sınırı bin 300 lira asgari ücret ise 950 lira olduğu bir memlekette 3-4 çocuklu bir aile bu maaşla nasıl geçinecek?

İşsiz olduklarından dolayı kahve köşelerinde zaman geçirmeye çalışan vatandaşlarımız var. Akşam evine ekmek götürememenin acısını biliyorum. Çocuğu harçlık istediği zaman, arkadaşları gibi ona doyurucu bir harçlık verememenin ıstırabını üzerinde taşıyan işçimizin, esnafımızın ruh halini çok iyi anlıyorum. Siz insanların karnını doyurmadığınız zaman, işsizlik ve gelir dağılımındaki adaletsizlikle uğraşıp çözüm aramadığınız zaman sürekli cezaevi açarsınız.” Şeklinde konuştu.

Hz. Lut’un gönderildiği Sodom veGomore halkının helak sebebine de değinen Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Allah Hz Lut’un kavmini erkek erkeğe cinsel ilişkide bulunduğundan dolayı helak ediyor. Allahu Teâla bunu âlemlerde hiç kimsenin yapmadığı hayâsızlık olarak ifade ediyor. Allah-u Teâla bu kavmin üzerine gökten taş yağdırarak yerin altını üstüne getiriyor. Şimdi ben buradan HDP’ ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. HDP’ nin Parti programını veya seçim beyannamesini açsınlar ve baksınlar. Bu LGBTİ nedir acaba. Parti Programlarında ve seçim beyannamelerinde olan erkek ile erkeklerin evlenmesini, kadınlarla kadınların evlenmesini bir insan hakkı olarak göreceğiz diyorlar. Bu Kürt toplumunda, bu Müslüman toplumda Kürt haklarını savunduğunu iddia eden bir partinin böyle bir şeyi savunması çok gariptir.

Eşcinselliği bir hak görmekten çok bir hastalık olarak gördüklerini belirten Yavuz, “HÜDA PAR’IN parti programında da belirtildiği gibi biz bunu bir hastalık olarak görüyoruz ve bunların tedavi edilmesi gerekiyor. İslam hukukunda bununla ilgili detaylı bilgiler vardır. Hünsaların hukuku fıkhi bir mesele olup bununla ilgili düzenlemeler kayıt altına alınmıştır.  Allah yaradılışı bir kadın ve bir erkekten meydana getirmesine rağmen, kalkıp eşcinselliği, erkekle erkeğin evlenmesini veya kadınla kadının evlenmesini savunmak, fuhşun da ötesinde bir sapıklıktır.

HDP bunu bir insan hakkı olarak gördüğünü ifade ediyor. Hz Lut’un kavmini helake götüren, başlarına taş yağdıran, yerin dibine batıran anlayışın savunulması doğru değildir. HDP buna kendi parti programında yer vermiş ve HDP’ li seçmen kardeşlerimin de sorması lazım “Ew çiye?“. Kürt halkının hakları ile bir LGBTİ’linin yani cinsel sapmanın ne alakası olur diye sorgulayıp bu doğrultuda hareket etmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

http://www.sanliurfa.com/maddi-ve-manevi-sorunlar-helak-sebebidir/1671440766/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder