25 Mayıs 2015 Pazartesi

HDP MİLLETVEKİLİ ADAYI BARIŞ SULU, NE YANLIŞ NE DE YALNIZDIR

HDP’nin ilk defa parti olarak seçime gireceğini açıklamasının hemen ardından toplumun bazı kesimleri HDP’yi ve HDP’den bazı milletvekili adaylarını karalamaya başladı. Bu karalamalar nedeniyle mağdur olan isimlerden birisi de Barış 

HDP Eskişehir 6. Sıra Milletvekili Adayı Sulu, gey kimliği nedeniyle Sabah Gazetesi, Vakit Gazetesi ve Rehber TV gibi medya organları tarafından hedef gösterildi. Homofobik ve ayrımcı söylemlerle haberlerin altına imza atan bu medya organlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır da benzer biçimde ayrımcı ve homofobik söylemlerde bulundu. Bazı medya organları ve siyasi parti temsilcileri siyasette LGBTİ görünürlüğünün ve haklarının konuşuluyor olmasına dayanamadıklarını, insan hakları konusunda çifte standart uyguladıklarını bir kez daha göstermiş oldular.

Bir anlamda LGBTİ Hakları ve görünürlüğü siyasetin turnusol kağıdına dönüştü. Bu turnusol kağıdı bazı medya organlarının ya da siyasetçilerin bahsettiği gibi HDP’nin başının altından çıkan bir şey değil 25 yıllık, hiçbir siyasi parti ile organik bağı olamayan LGBTİ hareketinin çabasıdır. Aynı zamanda siyasette LGBTİ haklarının bu kadar görünür olmasında yine taban hareketi olan LGBTİ hareketinin emekleri vardır.

Bizler başta Mecliste LGBTİ Kampanyası ve SPoD LGBTİ olmak üzere HDP ve Barış Sulu aleyhinde başlatılan homofobik tutum ve davranışları kınıyor HDP’nin LGBTİ hakları söylemlerinin ve Barış Sulu’nun seçim çalışmalarının arkasında olduğumuzu bütün kamuoyuna duyuruyoruz.

Bu duruşumuz LGBTİ hakları üzerine çalışan bütün siyasi partiler ve adaylar için de geçerlidir. Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği SPoD LGBTİ’nin, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde milletvekili adaylarının imzasına açtığı LGBTİ Hakları Sözleşmesi şu ana kadar CHP ve HDP’den 40 milletvekili adayı tarafından imzalandı. 8 Haziran sabahında da bu sözleşmeyi imzalayan adayların mecliste yer alacağına yürekten inanıyoruz.

Bu amaçla LGBTİ Haklarına ve açık kimliği ile siyaset yapan Barış Sulu’ya yönelik homofobik ve ayrımcı tutuma karşı tüm siyasetçileri ve siyasi parti liderlerini tavır almaya çağırıyoruz. Aynı zamanda medyayı insan hakları konusunda daha fazla duyarlı olmaya; umuda ve mutluluğa yönelik, ayrımcı olmayan haberler yapmaya davet ediyoruz.

LGBTİ Hareketi 25 yıllık geçmişinden süzülen iğne ile kuyu kazma sevdasından dün olduğu gibi bugün de vazgeçmeyecektir. LGBTİ Hareketi bugün açık kimlikleri ile siyaset yapacak herkese destek olmaya devam edecektir. Aynı zamanda siyasi partilerle bu konuda işbirliğini de sürdürecektir. LGBTİ hareketi hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağı gibi LGBTİ’lere yönelik ayrımcı, homofobik ve transfobik söylem üreten siyasi partilere ya da siyasetçilere karşı da mücadelesini sürdürecektir.

Bundan sonraki hedefimiz kimsenin ayrımcılığa uğramadığı bir Türkiye hayalini gerçek kılmaktır.

Barış Sulu ne yanlış ne de yalnızdır!

https://meclistelgbti.wordpress.com/2015/05/25/hdp-milletvekili-adayi-baris-sulu-ne-yanlis-ne-de-yalnizdir/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder