24 Nisan 2015 Cuma

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Hdp'nin Seçim Beyannamesinde Kürt'ten Çok Lezbiyen Geçiyor

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Hdp'nin Seçim Beyannamesinde Kürt'ten Çok Lezbiyen Geçiyor

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 7 Haziran genel seçimlerinde HDP’nin barajı geçemeyeceğini belirterek, “Seçim beyannamesinde 7 kez Kürt, 8 kez lezbiyen ifadesi geçiyor. Seçim beyannamesini gördük” dedi.

Akdoğan, Meclis’in 95. Açılış Yıldönümü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ce Çoçuk Bayramı için verilen resepsiyonda  gazetecilerle sohbet etti.

Çözüm Süreci ile ilgili bölümün beyannameden çıkarılmasına ilişkin soruları yanıtlayan  Akdoğan, “Çözüm Süreci zaten beyannamede var. Sadece bir bölüm düştüğü doğrudur” dedi. Yalçın Akdoğan Çözüm Süreci’nin sürdüğünü HDP ile görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

HDP’nin seçimlerde barajın altında kalacağını da öne süren Akdoğan,”Şimdilik seçim kampanyaları başlamadı. Kampanyalar başladıktan sonra seçmen asli mecraya dönecek. Daha seçmen gardını almadı. Henüz bir hararet yok. Şu anda ‘şunu şu kadar oy alacağız’ diyen partiler, seçim kampanyaları başladıktan sonra  kendi seçmenleri ile baş başa kalacaklar” dedi.

HDP’nin Doğu ve Güneydoğu illerindeki oy oranlarından AK Parti’nin rahatsız duymadığını belirten Akdoğan, “Olmuyoruz. Onların hedefi doğu illeri değil. Ama doğu illerinin oyları ile de baraj aşılmaz” diye konuştu.

Akdoğan, HDP’nin seçim beyannamesini değerlendirirken, “Seçim beyannamesinde 7 kez Kürt, 8 kez lezbiyen ifadesi geçiyor. Seçim beyannamesini gördük. HDP’nin baraj ıaşamayacağını düşünüyorum” dedi.  (ANKA)

(BK/AYÇ)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder