23 Nisan 2015 Perşembe

23. İstanbul LGBTİ Onur Haftası için destek çağrısı

Her yıl binlerce kişiyi İstiklal Caddesi'nde buluşturan İstanbul LGBTİ Onur Haftası, bu yıl da bir dayanışma fonu ilan ederek, etkinlik için destek çağrısı yaptı.

İstanbul LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) tarafından her yıl gerçekleştirilen Onur Haftası etkinlikleri, bu yıl 22- 28 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak.
Etkinliklerin giderlerini geçtiğimiz yıllarda ‘kitle fonlaması’ yöntemiyle karşılayan Onur Haftası gönüllüleri, bu yıl da bir çağrı yaparak herkesi haftanın gerçekleşmesi için destek olmaya çağırdı.
Onur Haftası’na destek olmak isteyenler Indiegogo sitesi üzerindeki kampanyaya katılarak, maddi destek sağlayabilecek. Bu yıl, Onur Haftası gönüllülerinin yollayacağı kartpostallar, omuz çantaları ve not defterleri kampanya destekçilerine hediye olarak gönderilecek. Ayrıca belirli bir tutarın üzerinde destekte bulunanların isimleri, eğer isterlerse, Onur Haftası web sitesindeki destekçi listesinde yer alacak.
ONUR HAFTASINDA NELER VAR?
Yıllardır çeşitli tema başlıkları altında düzenlenen İstanbul Onur Haftası etkinlikleri şimdiye kadar Dikkat Aile Var, Tabu, Bellek, Temas, Direniş gibi temalarla işlendi.
Hafta boyunca herkese açık ve ücretsiz gerçekleşen etkinlikler kapsamında temaya uygun paneller, atölyeler, film gösterimleri, tiyatro oyunları, piknik, yerel LGBTİ örgütleri buluşması düzenleniyor. Aktivistler, LGBTİ örgütleri temsilcileri, milletvekilleri, yurt içi konsoloslukların temsilcileri ve yurt dışından milletvekilleri ve aktivistler hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde konuşmacı ve katılımcı olarak yer alacak.
Bu sene 11.’si yapılacak olan Hormonlu Domates Ödülleri ile yılın en homofobik/ transfobik söylemleri de oylamayla seçilecek.
28 Haziran Pazar günü 17.00’da gerçekleşecek ve Onur Yürüyüşü ile hafta sonlanacak.
https://www.indiegogo.com/projects/2015-istanbul-lgbti-onur-haftasina-destek-ol--2016

Teşekkür ederiz.

Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder