31 Mart 2015 Salı

İncil’den homofobik alıntıya para cezası

İngiltere’nin Taunton kentinde bir sokak vaizi İncil’den doğrudan alıntı yaptı ancak çıkartıldığı mahkemede “tehditkar ve homofobik bir dil kullandığı” gerekçesi ile 1200 sterlin para cezasına çarptırıldı.

50 yaşındaki Mike Overd’in şehrin ana caddesinde kutsal kitabın Levililer bölümünden alıntı yaparak “Eşcinsellik iğrenç birşeydir” dediği belirtildi.

Konu ile ilgili Bristol Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada yargıç Shamin Qureshi, Overd’e “Eşcinsellik ile ilgili konuşmak istiyorsa İncil’in daha az rahatsız edici bölümlerinden yararlanabileceğini” söyledi ve eski bir asker olan adamı hem mahkeme masraflarını karşılamaya hem de rencide ettiği bir eşcinsele 250 sterlin tazminat ödemeye mahkum etti.

HAPSE GİRECEĞİNİ DUYUNCA ÖDEMEYİ KABUL ETTİ

Overd’in toplam 1200 sterlin eden cezasını ödemeyi ilk önce reddettiği ancak eğer ödeme yapmazsa 45 gün hapis yatmak zorunda kalacağını öğrenince fikrini değiştirdiği belirtildi.

Son beş yıldır aynı caddede megafonla İncil’den parçalar okuyan adamın 2012 yılında da benzer suçlamalarla yargılandığı ancak aklandığı belirtildi.

Yargıç Qureshi vaizin kamuya açık alanlarda söylediği sözlerle “Müslümanları taciz ettiği” yönündeki iddiaları ise reddeti.

Hristiyan dernekleri bu kararla birlikte mahkemenin “İncil’in bazı bölümlerinin kamuya uygun olmadığına karar verdiğini” ve “Kutsal Kitabı sansürleme girişiminde bulunduğunu” söyledi ve kararı eleştirdi.

Overd kararın açıklanmasından sonra ITV’ye verdiği röportajda aldığı cezanın kendisini yıldırmadığını ve vaazlarına aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

Birce BORA / LONDRA
Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder