3 Mart 2015 Salı

Beşiktaş'a LGBTİ meclis üyesi

Beşiktaş Belediyesi Başkan Danışmanı Sedef Çakmak, meclis üyesi yedek adaylığından meclis üyeliğine yükseldi.

Türkiye’de seçilmiş bir pozisyondaki ilk açık kimlikli eşcinsel olan Çakmak, mazbatasını bugün aldı.
2014 yerel seçimlerinde açık eşcinsel kimliğiyle CHP’den Beşiktaş Belediye Meclisi üyeliğine adaylığını koyan ve meclis üyesi yedek adayı seçilen LGBTİ aktivisti Sedef Çakmak, meclis üyeliğine yükseldi. Seçimlerden bu yana Beşiktaş Belediyesi’nde aktif olarak görev alan Çakmak, bu güne kadar belediye başkan danışmanı olarak belediyenin LGBTİlere yönelik hizmetlerini ve politikalarını şekillendirmek için çalıştı.

Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olan ve 10 yıldır LGBTİ hak mücadelesinin içinde yer alan Sedef Çakmak, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği SPoD LGBTİ'nin 2011-2013 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Türkiye’de seçilmiş bir pozisyondaki ilk ve tek açık kimlikli eşcinsel olan Çakmak, mazbatasını bugün aldı. Belediye meclisinde üyelik kararı okunan Çakmak, görevinin önemini şöyle açıkladı: "Kimliğini saklamadan böyle bir pozisyona getirilmenin baskı, şiddet ve dışlanma korkusu sebebiyle en yakınındaki insanlardan bile kimliğini saklamak zorunda kalan, ortaya çıktığında tehdit, şantaj, işten atılma ve mobbing gibi durumlara maruz kalan LGBTİlerin yaşadığı bir ülkede ne kadar güçlendirici bir önemi olduğu tartışılmaz. Beşiktaş Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan LGBTİlere yönelik yerel yönetimde uygulanacak her türlü hizmet ve politika Türkiye’de yaşayan tüm toplumsal kesimleri içine alan demokrasi anlayışının yerelden başlayarak geliştirilmesi için önemli bir çıkış noktası olacaktır."

LGBTİ'ler her yerde!
Genel seçimler yaklaşırken, "Okulda, işte, mecliste: LGBTİ'ler her yerde!" kampanyasını başlatan SPoD LGBTİ, başka LGBTİ'lerin de siyasetin içinde aktif olarak yer almasını sağlamak için kolları sıvadı. SPoD LGBTİ tarafından İstanbul'da hayata geçirilen Siyaset Okulu'nda ilk ders zili 28 Şubat Cumartesi günü çaldı. Eşcinsellerin siyasi alanda güçlendirilmesi ve 2015 genel seçimleri sürecinde LGBTİ hakları mücadelesinin görünürlüğünün arttırılması amacıyla başlatılan, LGBTİ’lere yönelik Siyaset Okulu 04 Mart'a kadar devam edecek.
2014 yerel seçimlerinde Siyaset Okulu katılımcıları arasından beş kişi açık eşcinsel ve trans kimlikleriyle farklı partilerden belediye meclisi üyesi adayı olmuştu. Yine bu süreçte SPoD'un yerel yönetimlerin LGBTİ haklarının hayata geçirilmesindeki sorumluluklarını hatırlatmak üzere hazırladığı LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokolü HDP, BDP, CHP, TKP ve DSP'li 40 belediye başkan adayı tarafından imzalanmıştı. İmzacılar arasında beş büyükşehir belediye başkan adayı da vardı. SPoD seçimlerin ardından İstanbul'un yanı sıra İzmir, Mersin, Adana ve Diyarbakır'da izleme çalışmalarını sürdürdü.

http://www.gercekgundem.com/istanbul/108029/besiktasa-lgbti-meclis-uyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder