28 Şubat 2015 Cumartesi

LGBTİ'lere yönelik siyaset okulu yarın başlıyor

​"Okulda, işte, mecliste: LGBTİ'ler her yerde!" kampanyası başlatan Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği'nin (SPoD LGBTİ) düzenlediği Siyaset Okulu 28 Şubat Cumartesi günü başlıyor.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD LGBTİ) tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen Siyaset Okulu'nda ilk ders zili 28 Şubat Cumartesi günü çalacak. Lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin siyasi alanda güçlendirilmesi ve 2015 genel seçimleri sürecinde LGBTİ hakları mücadelesinin görünürlüğünün arttırılması amacıyla başlatılan LGBTİ’lere yönelik Siyaset Okulu 04 Mart'a kadar devam edecek.

Bu sene üçüncüsü yapılacak olan Siyaset Okulu'nda LGBTİ’lerin siyasete katılım mekanizmaları konusunda bilgilendirilmesine, aktif politikaya katılım konusunda cesaretlendirilmesine yönelik sunumlar ve atölyelerin yanı sıra ileriye dönük siyasi temsil ve katılım çalışmalarının planlaması da yapılacak.  Katılımcıların bulundukları illerdeki genel seçimlere yönelik kampanyalarda ve izleme çalışmalarında yer almasının hedeflendiği okulda şu konular ele alınacak: Demokrasi ve özgürlükler, queer demokrasi, karar alma mekanizmalarına katılım yöntemleri, yasama süreçlerinde sivil toplum, LGBTİ hareketi tarihi ve siyasi katılım, siyasi partiler ve hak temelli politikalar, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme, LGBTİ odaklı sosyal politikalar, yerel siyasette LGBTİ hakları, seçim kampanyası örgütleme ve seçim izleme çalışmaları.

http://www.egitimajansi.com/haber/lgbtilere-yonelik-siyaset-okulu-yarin-basliyor-haberi-38077h.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder