21 Kasım 2014 Cuma

Özdemir “LGBTİ Seminerine Katılmadım”

Çıkan haberler üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur  diyen Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir; “ 20-21 Kasım’da Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenecek olan, Avrupa Parlamentosu ve Katılım Öncesi Ülke Parlamentoları Üyelerinin yer alacağı “Temel Haklar, LGBTİ Dahil Savunmasız Gruplara Ayrımcılığın Engellenmesi ve Savunması”  adlı seminere TBMM’yi temsilen AK Parti grubu adına toplantıya iştirak edeceğim şeklindeki haberler üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Özellikle son günlerde bazı gazetelerde yer almasının ardından tartışma konusu haline getirilen ilgili konferansa iştirak edeceğimiz şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Şöyle ki; bu seminere katılacak kişilerin tespiti hususunda ilk olarak grup başkanlığımız özellikle İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna üye olan bir milletvekilinin katılmasının uygun olacağından hareketle bu konuda şahsıma sözlü olarak bildirimde bulunmuştur. Ancak yapılacak seminerin konusunun özetle “İnsan hakları, ayrımcılığa uğramış gruplar ve azınlıklar” şeklinde olacağı beyan edildiğinden böyle bir semire katılma konusunda hiçbir rahatsızlık duymadım.

Daha sonra bizlere gönderilen program detayında seminerin içeriğinde “sapkın grupların” da yer alacağı bilgisini alınca inancım gereği böyle grupları tasvip etmem mümkün olmadığımdan onaylamadığım böylesi grupların yer alacağı bir seminere katılmayacağımı da grup başkanlığımıza beyan ettim.



Dolayısıyla bazı gazetelerde seminere katıldığım şeklinde yer alan haberler gerçek dışıdır ve olayın mahiyeti ifade ettiğim şekildedir. Sürekli olarak toplum yapımıza tamamen aykırı ve kamu ahlakını ciddi manada zedeleyen bu tür sapık ve sapkın gruplarla ilgili haberleri gündeme getirenler de bu tür grupların seslerinin daha da duyurulmasına istemeden de olsa alet olmaktadırlar. Onun için bu tür haberler yaparken, konunun bu yönünün de dikkate alınması gerektiğine dikkati çekiyorum” denildi.

http://www.batmangapgazetesi.com/index.php/component/k2/item/6188-%C3%B6zdemir-%E2%80%9Clgbti-seminerine-kat%C4%B1lmad%C4%B1m%E2%80%9D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder