27 Kasım 2014 Perşembe

Kıbrıs’ta dağa ‘lezbiyen’ kaldırma

Ada’da büyük yankı yaratan olayın baş kahramanı manken Sıla B., suçunu kabul etti ancak zorla yapmadıklarını ileri sürdü. Sıla B., duruşma sonrası tüm KKTC gazetelerini dolaşarak, “Lezbiyen değil güzel kadınım. Dağa çıkardık ama kendi isteğiyle soyunup dans etti” iddiasında bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne kentinde, ikisi manken 3 genç kadın, kendilerini ‘lezbiyen’likle suçlayan bir başka genç kadını gece yarısı ‘dağa kaldırdı’.

Hafta sonu yaşanan olay, saldırıya uğrayan E.A.’nın (19), Sibel B. (21) ve Zeynep C. (26) isimli mankenler ile arkadaşları Çişe M.’den (18) şikayetçi olmasıyla ortaya çıktı. E.A., cumartesi gecesi tartıştığı 3 genç kadının kendisini otomobille Beşparmak Dağları’nın Boğaz bölgesindeki piknik alanına götürdüklerini, çırılçıplak soyup dansettirdiklerini ve polise gitmesi halinde çektikleri bu görüntüleri yaymakla tehdit ettiklerini ileri sürdü.

‘BU NE REZALET’

Şikâyet üzerine suçlanan 3 genç kadın tutuklandı. Kaza Mahkemesi’ne çıkartılan genç kadınlarla ilgili davada kadın Hakim Fügen Ulutekin, “Böyle rezalet olmaz, 3 genç kadın nasıl böyle suç işler. Bu suçun cezası 3 yıl hapis” dedi. Hakim daha sonra zanlı genç kadınları, davaları sonuçlanana kadar 20 bin lira maddi teminatla serbest bıraktı.

Ömer BİLGE / LEFKOŞA

http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/27661470.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder