22 Kasım 2014 Cumartesi

ABD’de bir eyalette daha eşcinsel evliliklere onay

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’de eşcinsel evlilikleri engellemeye yönelik politikalar bir bir yargı engeline takılıyor. Kansas eyaletinden sonra Güney Karolina eyaletinde de eşcinsel evliliklere getirilen yasak iptal edildi.

Dün ülkedeki en yüksek temyiz organı olan Amerikan Yüce Mahkemesi tarafından görülen davada, Güney Karolina eyaleti yönetiminin daha önce eşcinsel evlilik yasağını karşı kararına yönelik iptal talebi görüşüldü. Mahkeme, Güney Karolina eyaletinin iptal talebini reddetti.

Böylelikle, eşcinsel evliliklere onay veren karar 9 yargıçtan 7’sinin onayıyla alınmış oldu.

Güney Karolina, ABD’deki 50 eyalet arasında eşcinsel evliliklere izin verilen 34’üncü eyalet oldu. Son olarak Kansas eyaletindeki benzeri bir yasağa yönelik görülen davada da, eşcinsel evliliklere yönelik yasak kararı iptal edilmişti.

6 Kasım’da görülen bir davada ise, Michigan, Ohio, Tennesse ve Kentucky eyaletlerinde eşcinsel evliliklere yönelik yasaklar Temyiz Mahkemesi tarafından onanmıştı. Bu eyaletlerle birlikte toplamda 16 Amerikan eyaletinde eşcinsel yasağı devam ederken, önümüzdeki günlerde Amerikan Yüce Mahmekesi’nde Montana eyaletine ilişkin dava görülecek.

Mahkemenin Montana eyaletinin daha önce Güney Karolina’ya benzer şekilde yerel temyiz mahkemesince eşcinsel evlilik yasağını iptal eden kararını onaması bekleniyor.

Kaynak: www.yuksekovahaber.com 21.11.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder