20 Ekim 2014 Pazartesi

SDP LGBTİ: Trans cinayetleri politiktir!

SDP LGBTİ, dün gece, Tarlabaşı’nda CortiEmel adlı bir trans kadın başına aldığı balta darbeleriyle öldürülmesiyle ilgili olarak; “bu saldırıların karşısında artık sessiz kalmayacağımız! Unutmuyoruz, affetmiyoruz, gizlenmiyoruz… Hesap soruyoruz!” dedi. Açıklamanın tam metni şöyle:

Trans cinayetleri politiktir!
Sessiz kalma, hesap sor!
Her gün yeni bir cinayet haberi alıyoruz.  Bir gün baltayla öldürüyorlar bir gün satırla bir gün bıçakla LGBTİ’ler.  Ama hep öldürüyorlar. Erkeliğin devlet güvenicisine alındığı bu toplumda normatif değerler yüzenden kadınlar ve LGBTİ’ler katlediliyor. Ya devletin polisleri, ya da sırtını sıvazladığı katil erkekleri alıyor canımızı.

Dün gece, Tarlabaşı’nda CortiEmel adlı bir trans kadın başına aldığı balta darbeleriyle can verdi. Yine aynı gün aynı saatlerde Aylin isimli trans kadın bıçaklı saldırıya uğradı. Durumu hala ciddiyetini koruyor.

Bilmem kaç kez çıktık sokaklarda bağırdık trans cinayetleri politiktir diye. Bunca dökülen kana rağmen devlet hala anayasaya cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibarelerini koymaktan bile aciz. Gittikçe muhafazakârlaşan bu ülkede her geçen gün daha fazla öldürülüyoruz. Her gün kadınları, işçileri öldüren bu devlet bizi de gecenin arka sokaklarında öldürüyor. Ülkenin dört bir yanı kan revan içindeyken hala gülenlere vicdan diliyoruz. Dün ölen Dora’ydı bugün Emel yarın ise kim bilir kim olacak. Biz ölen yaralanan hiçbir transı unutmadık unutmayacağız. LGBTİ’leri hunharca katleden yok sayan bu katil devleti asla affetmeyeceğiz.  Bizi sokaklarda görmek istemeyen, her gün bu cinayetlere ortak olanları asla unutmayacağız…

Biz bu saldırıların karşısında artık sessiz kalmayacağımız! Unutmuyoruz, affetmiyoruz, gizlenmiyoruz… Hesap soruyoruz!

Biz SDP LGBTİ, olarak buradan bir kez daha belirtiyoruz, trans cinayetleri politiktir, bizi ölme mahkûm eden ahlakınız batsın. Kuytu köşelerde öldürdüğünüz transların isimlerini meydanlarda bağıra bağıra aklınıza kazıyacağız. Çok açık ve net söylüyoruz Trans Joker’in hesabını nasıl sorduysak Emel’in de hesabını öyle soracağız. Öldürülen hiçbir transın kanını yerde bırakmayacağız. Bizler bu saldırılar karşısında susmayacak sokaklarda olacağız…

SOSYALİST DEMOKRASİ PARTİSİ LGBTİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder