21 Ekim 2014 Salı

LGBTİ örgütlerinden ATV'ye tepki!

ATV’de yayınlanan “Zahide ile Yetiş” programında 13 ve 17 Ekim’de yayınlanan bölümlerinde trans bireyler ve ailelerinin hedef alınması ile trans olmanın tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak gösterilmesi nedeniyle LGBTİ örgütleri yaptıkları açıklama ile tepki gösterdiler.

T-Kulüp, İstanbul LGBTT, Lambdaistanbul, SPoD, Siyah Pembe Üçgen İzmir, Liseli LGBTİ, Hevi İstanbul, Mersin LGBT 7 Renk, LİSTAG ve Kaos GL, medyanın bu tarzdaki transfobik yayınları nedeniyle translara şiddetin meşru görüldüğünü yaptıkları açıklamada şöyle ifade ettiler;

"Biz, trans bireyler medyanın bizi magazinsel bir reyting ögesi olarak kullanmasını ve transfobiyi körüklemesini hiçbir zaman kabul etmedik ve etmeyeceğiz" denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Trans bireyler için sağlık, eğitim, hukuk alanında düzenlemeler yapmayan, nefret suçları yasasına LGBTİlerin eklenmesine geçit vermeyen; trans bireyleri hastalıklı, ucube, anormal ilan edip toplumdan ötekileştiren bir hükümetin yandaş medyasının bu tarz söylemleri bizi yıldırmadı, yıldırmayacak!

Şunu bilin ki, biz sizin normlarınıza, ötekileştirmelerinize, baskınıza, şiddetinize rağmen biziz! Biz, biz olmaktan hiç vazgeçmedik, geçmeyeceğiz. Size karşı her zaman dimdik burada, tam karşınızda olacağız! Televizyonlarda, kitaplarda, sokaklarda kustuğunuz; her daim peşimizde olan nefretiniz, ahlakınız batsın! Ne hastayız, ne yalnız, görün artık buradayız."

http://www.ozgurgelecek.net/kadin-haberleri/11868.html?task=view

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder