29 Ekim 2014 Çarşamba

Lambdaistanbul Artık Kadıköy'de!

Lambdaistanbul, üç aylık arayışın sonunda Kadıköy’de yeni bir ofise taşındı. 24 Ekim’deki kokteyle tüm Kadıköylüler davetli.

Türkiye’nin ilk LGBTİ örgütlenmesi olan Lambdaistanbul, üç aylık arayışın sonunda Kadıköy’de yeni bir ofise taşındı. 24 Ekim’de düzenlenecek açılış kokteyline Kadıköy’deki tüm sivil toplum kuruluşları ve esnaf davetli.

Lambdaistanbul, Beyoğlu’ndaki ofislerinden çıkarıldıktan sonra yeni ofis arayışında bir LGBTİ derneği olduğu için ayrımcılığa maruz kalmış, uzun süre Beyoğlu’nda kiralık ofis bulamamıştı.

Dernek en sonunda Kadıköy’de bir ofis buldu. bianet’e konuşan Lambdaistanbul gönüllüsü Elif Avcı, Taksim’den Kadıköy’e taşınmanın bir LGBTİ örgütü olarak mahalle kültürünün içinde olmak açısından önemine değindi:

“Taksim her ne kadar sivil toplum alanında hepimizin konuşlandığı bir alan olsa da, esnaf ve mahalle kültürü açısından Kadıköy farklı, daha gelişkin bir yer.

“Örneğin karşı komşumuz Bartınlılar Derneği. Onlarla tanıştık, mercimek köftesi ikram ettik. Alt katımızda bir Alevi derneği var. Ve etrafımızda birçok esnaf var.

“24 Ekim’de bir kokteylimiz olacak; tüm esnafı ve Kadıköy sınırları içindeki sivil toplum kuruluşlarını davet edeceğiz.”

Lambdaistanbul ofisi, 15 Ekim Çarşamba günü ofis çalışanları ve nöbetçisiyle resmen açılacak. Aynı gün ilk ofis etkinliği olarak vicdani retçi LGBTİ aktivisti Mehmet Tarhan ve Kobane’ye giden kadın heyetinin katılımıyla “Kobane ve direnişi ve antimilitarizm” konuşulacak.

Yeni ofisin yeni ihtiyaçları

Lambdaistanbul’un yeni ofisi eskisine oranla oldukça büyük. Avcı, “Ofis 130 metrekare. Kütüphane için ayrı bir odamız bile var” diyor. Ancak ofisi doldurabilmek için bir ihtiyaç listesi hazırladıklarından bahsediyor.

Derneğin ihtiyaç listesi şöyle: üçlü koltuk, ikili koltuk, iki çöp kutusu, iki tuvalet kağıtlık, çorba-makarna tenceresi, dikdörtgen masa, altı sabit sandalye, bulaşık makinesi, çay makinesi, dış mekan için ayaklı küllük.

Dernek nerede?

Lambdaistanbul Kültür Merkezi’ne (LKM) Kadıköy’deki Kabataş/Eminönü/Karaköy Vapur İskelesi’nden 600 m. (yaklaşık 9 dk.), Metro Kadıköy Durağı Çarşı çıkışından 600 m. (yaklaşık 9 dk.) ya da metrobüs son durak’tan 950 m. (12 dk.) yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Kadıköy Rıhtım’a sırtınızı verip Söğütlüçeşme Caddesi’nden Boğa Heykeli’ne doğru yukarı çıkarken, Boğa’ya gelmeden biraz önce solda Halitağa Caddesi’ne dönün. Sağdaki ilk aralık olan Nal Sokak’a değil, ikinci sokak olan Şemsitap Sokak’a dönün. Şemsitap Sokak’a girince solda ilk bina, 1 no.lu Yılmaz Palas Apartmanı. İkinci katta daire 3′e çıkın.

Adres: Osmanağa Mah., Halitağa Cad., Şemsitap Sok. Yılmaz Palas Ap. No:1 D:3 34714 Kadıköy, İstanbul

Çiçek Tahaoğlu - Bianet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder