16 Eylül 2014 Salı

Milli Gazete: eşcinseller şerde yarışıyorlar

Türkiye’nin İlk Eşcinsel Meclisi Kuruluyor


Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on printMore Sharing Services0
Son CHP’li Kadıköy Belediyesi, milli ve manevi değerlerimize tamamen aykırı faaliyetlerin altına imza atmayı sürdürüyor. Kur’ân-ı Kerim’de yasaklanan ve sapkınlık olarak nitelendirilen eşcinsel yönelimler belediye bünyesine alınıyor. Kadıköy Belediyesi’nde Meclis kurma izni alan LGBTİ’ler hazırlıklara başladı. İlk toplantı 11 Eylül’de yapıldı. Resmi açışıl ise Ekim ayında…

İlk Toplantı Yapıldı

Kadıköy Belediyesi tarafından onaylanan ve desteklenen LGBTİ Meclisi Türkiye’de yaygınlaştırılmaya çalışılan sapkın cinsel yönelimleri koruma altına alıyor. LGBTİ üyelerinin Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım mecralarında gururla ilan ettikleri Meclis için 11 Eylül’de Kadıköy Belediyesi Kent Konseyi’nde bir toplantı gerçekleştiren LGBTİ’ler Ekim ayında Meclisi resmen kurmayı plânlıyor. Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen ilk toplantıda LGBTİ Meclisinin nasıl kurulacağı, ne gibi işlevler üstleneceği, ne tür çalışmalar yürüteceği konuları görüşüldü. Resmi kuruluş öncesi ilk toplantıya birçok LGBTİ üyesi katıldı.

Lgbt’liler Zafer Olarak Görüyor

LGBTİ Meclisi kurma izni alan eşcinseller, bu durumu sosyal medya üzerinden şu şekilde duyurdular: “2014 yerel yönetim seçimleri LGBTİ hareketi için önemli bir adımdı. Aktif olarak katıldığımız ve LGBTİ arkadaşlarımızın açık olarak belediye meclislerine adaylıklarını koydukları bir seçimdi. Aynı zamanda çok önemli bir çalışma olarak SPoD (Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği) 41 il ve ilçe belediye başkan adaylarıyla LGBTİ dostu belediyecilik protokolünü imzaladı. Geçirdiğimiz bu süreç LGBTİ hareketi açısından önemli bir adımdı. Şimdi yavaş yavaş bu adımlarımızın meyvelerini topluyoruz. Yerel yönetim seçimlerinin ardından İstanbul’da bu protokolü imzalayan belediyeler ile ne tür çalışmalar yapabileceğimiz konusunda çeşitli toplantılar düzenledik. Birçok fikir ve öneri sunduk. Bu fikirlerden birini yakın zamanda Kadıköy Belediyesi ile gerçekleştireceğiz. Ekim başı itibariyle Kadıköy Belediyesi Kent Konseyi kapsamında bir LGBTİ Meclisi oluşturacağız.”

http://www.milligazete.com.tr/haber/Serde_yarisiyorlar/334711#.VBiI1fl_vCs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder