15 Eylül 2014 Pazartesi

LGBT Oyuncular Homofobiyle Burun Buruna

Sonuçları yayınlanan çalışmaya göre birçok LGBT oyuncu hala Hollywood’da homofobiyle karşı karşıya;

California, Los Angeles Üniversitesi’ne bağlı Williams Institute tarafından gerçekleştirilen ve SAG-AFTRA tarafından fonlanmış çalışmanın sonuçları oldukça ilginçti. Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçları Federasyonu olarak da bilinen SAG-AFTRA’ya bağlı olarak çalışan oyuncular ile birlikte gerçekleştirilen çalışmaya 5.700’ün üzerine LGBT birey olan veya olmayan oyuncu katıldı ve sonuçlardan çarpıcı olanlar şöyle.

LGBT oyuncuların yarısından çoğu homofobik yorumlarla sette karşılaşıyor, özellikle de LGBT bir oyuncunun olmadığı bilinen setlerde homofobik şakalar bitmek, tükenmek bilmiyor.
Oyuncu ajansları, yönetmen ve yapımcılar hala LGBT oyunculara işe vermek istemiyor.
LGBT oyuncuların yarısından fazlası yönetmen ve yapımcıları LGBT oyuncular hakkında olumsuz yorumlarda bulunduklarını doğruluyor, özellikle çekim sırasında başarısız olunan durumlarda cinsel yönelimleriyle ilgili hakarete uğrayabildiklerini söylüyorlar.
LGBT oyuncuların heteroseksüek oyunculara göre menajerleri daha az bu da onları dezavantajlı duruma sokuyor, LGBT olduğu bilnen oyunculardan sadece %36’sının menajeri bulunuyor.
Yapımcı ve yönetmenlerin %45’i LGBT oyuncuların heteroseksüel oyuncular kadar kolay pazarlanamadığını düşünüyor bu yüzden de tercih etmediklerini söylüyor.
Heteroseksüel oyuncuların birçoğu LGBT rollerinde oynamak istemiyor, çünkü bunun gelecekteki kariyerlerini etkileyeceğini düşnüüyorlar.
Sonuç olarak Kaliforniya Los Angeles Üniversitesi’nden akademisyen Lee Badgett ve Jody L Herman eğer bir LGBT birey olarak Hollywood’da oyuncu olarak hayatta kalmak istiyorsanız karşınızda birçok bariyer olduğunu belirtiyor.

GayMag

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder