1 Kasım 2013 Cuma

Pride House(nedir?)'dan Olimpiyat Komitelerine Çağrı

LGBT aktivistleri, Ulusal Olimpiyat Komitelerini 2014 Soçi Olimpiyatlarında sporda homofobi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Pride House etkinliklerine ev sahipliği yapmaya çağırıyor.

LGBT aktivistleri, Ulusal Olimpiyat Komitelerini 2014 Soçi Olimpiyatlarında Pride House etkinlikleri düzenlemeye çağırıyor.

Rusya’da sivil toplum kuruluşlarının Soçi’de Pride House’a ev sahipliği yapma başvuruları, yargı tarafından reddedildi.

Aktivistler de yaşadıkları ülkelerin Ulusal Olimpiyat Komitelerine Soçi’de Pride House’u ağırlamaları çağrısında bulunuyor. Böylece birden çok komitenin Pride House’u ağırlamasıyla, Olimpiyatlarda LGBT’ler için birden çok buluşma noktası oluşturulması planlanıyor.

Pride House nedir?

Uluslararası Pride House hareketi, 2010’da Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları sırasında Kanadalı LGBT sporcular ve aktivistlerin kurdukları standlarla başladı. Amacı sporda homofobi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan bu buluşma noktalarında spor, kültür ve insan hakları konusunda bilgiler veriliyor.
LGBT sporcularla ilgili sergiler, filmler, paneller ve tartışmalar düzenleniyor.

2010 Kış Olimpiyatlarındaki başarısının ardından, Pride House etkinlikleri UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2012 Londra Olimpiyatlarında da düzenlendi. Pride House, 2014 FİFA Dünya Kupası, 2015 Pan Am Oyunları, 2016 Yaz Olimpiyatlarında da yerini alacak. (ÇT)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder